kinderboeken zomer

De leukste kinderboeken over de zomer

Met de zomervakantie in aantocht en hoge temperaturen staat de zomer vast en zeker centraal in veel klassen. Je kunt de thematafel versieren met schelpen, vakantiefoto’s en mooie bloemen en uitdagende werkbladen over het thema zomer uitdelen in de klas. En vergeet ook zeker niet om deze boeken aan te bieden aan de kinderen. Het zijn stuk voor stuk leuke kinderboeken over de zomer om voor te lezen én voor lezers die al zelfstandig kunnen lezen.

Het zonnige zomerboek

Omschrijving

Deze grote bundel bevat talloze voorleesverhalen over de zomer en alles wat daarbij hoort. Het bevat leuke voorleesverhalen van onder andere Vivian den Hollander, Karine Jekel, Annemarie Bon, Carry Slee en Selma Noort.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om voor te lezen en voor oudere kinderen om zelfstandig te lezen.

Meer informatie

Het zonnige zomerboek – Annemarie Bon en anderen

Rik en de zomer

Omschrijving

In dit leuke zoekboek kunnen kinderen kennismaken met Rik en zijn poes Sam. Op elke pagina is van alles te zien en te vinden dat met de zomer te maken heeft. Dit boek is onderdeel van een hele reeks zoekboeken waarin Rik centraal staat.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer informatie

Rik en de zomer – Liesbet Slegers

Zonnige zomer

Omschrijving

In dit mooie zoekboek van Rotraut Susanne Berner kunnen kinderen op elke pagina op zoek gaan naar bijzondere karakters en leuke verhalen. Alles staat in het teken van de zomer!

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar. Het boek bevat geen tekst en is dus voor iedereen geschikt.

Meer informatie

Zonnige zomer – Rotraut Susanne Berner

Kikker en de warme dag

Omschrijving

Jonge kinderen zijn gek op Kikker en zijn avonturen. In dit boek is het heel erg warm en zoeken Kikker en zijn vriendjes verkoeling. Maar niet iedereen blijkt zo gek te zijn op zwemmen. Een herkenbaar boek over de zomer en over angsten overwinnen.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer informatie

Kikker en de warme dag – Max Velthuijs

Wombat & Vos vieren vakantie

Omschrijving

In dit boek van niemand minder dan de schrijver van de onwijs succesvolle ‘De Waanzinnige Boomhut’ boeken gaan Wombat en Vos op vakantie. Dat staat dus garant voor veel plezier en hilariteit.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Meer informatie

Wombat & Vos vieren vakantie – Terry Denton

De Zoete Zusjes gaan op vakantie

Omschrijving

De Zoete zusjes Janna en Saar gaan op vakantie. Ze zijn benieuwd wat ze allemaal zullen meemaken! In het boek ga je mee op reis en beleef je de avonturen van het gezin.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Meer informatie

De Zoete Zusjes gaan op vakantie – Hanneke de Zoete

Vorige post Volgende post