boeken over thema insecten

De leukste kinderboeken voor het thema insecten

Als je als docent, of als ouder die thuisonderwijs geeft, de lessen voor een nieuw thema gaat voorbereiden, wil je natuurlijk ook een flinke stapel leuke boeken klaarleggen voor de kinderen. Want of ze nu 4, 10 of 16 jaar oud zijn: lezen is goed voor de ontwikkeling en ontzettend leuk! Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke en informatieve kinderboeken beschikbaar. Ik maak een selectie van de leukste kinderboeken voor het thema insecten voor diverse leeftijden en verschillende klassen.

Het bezige bijtje

Omschrijving

Dit prachtige boek is een kleurenspektakel en spreekt ontzettend tot de verbeelding van kinderen. Het verhaal, op rijm, is leuk om voor te lezen in de klas, maar het boek leent zich ook uitstekend voor het zelf exploreren van de pagina’s vol insecten en bloemen.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om zelf te ontdekken of voor te lezen.

Meer informatie

Het bezige bijtje – Britte Teckentrup

Het grote boek van kleine beestjes

Omschrijving

In dit mooie boek zijn 4 klassiekers van Eric Carle gebundeld. De kleurrijke prenten spreken enorm tot de verbeelding en de verhaaltjes zijn begrijpelijk voor kinderen van alle leeftijden. Ideaal als voorleesboek of voor kinderen om zelf door te bladeren.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om zelf te ontdekken of voor te lezen.

Meer informatie

Het grote boek van kleine beestjes – Eric Carle

De wereldse wijsheid van mier

Omschrijving

Dit leuke prentenboek bevat veel leuke weetjes en mooie tekeningen over het bijzondere en ijverige insect de mier. Het boek is heel goed leesbaar voor jonge kinderen en is erg vermakelijk geschreven.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om samen te lezen en vanaf 6 jaar om zelf te lezen.

Meer informatie

De wereldse wijsheid van de mier – Philip Bunting

Toen rups een vlinder werd

Omschrijving

Dit boek bevat talloze versjes en verhalen over kriebelbeestjes. Van een verhaaltje over een eendagsvlieg tot een mooi gedichtje over een vlinder. De verhaaltjes zijn zeer geschikt om voor te lezen in de klas en zijn voorzien van mooie illustraties.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om voor te lezen.

Meer informatie

Toen rups een vlinder werd – Bette Westera & Naomi Tieman

Ontdek de wereld van insecten

Omschrijving

‘Ontdek de wereld van insecten’ is een boek vol informatie over allerlei soorten kriebelbeestjes. Het boek is leuk om voor te lezen en samen te lezen, maar kleine kinderen kunnen ook zelf op ontdekkingstocht gaan in het boek. Overal zijn flapjes te vinden waarachter beestjes zijn verstopt.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om samen te lezen of om zelf op zoektocht te gaan.

Meer informatie

Ontdek de wereld van insecten – Christina Peraboni

Bijenboek

Omschrijving

Hét ideale boek om alles te leren dat er over bijen te leren valt. Het boek bevat bovendien prachtige tekeningen en veel leuke weetjes.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om samen te lezen of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Meer informatie

Bijenboek – Charlotte Milner

Willewete: Insecten

Omschrijving

Dit informatieve boekje uit de reeks ‘Willewete’ is een bron van leuke weetjes voor kinderen. Het boek heeft mooie illustraties en bevat ook instructies om zelf een insectenhotel te bouwen.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 5 jaar om voor te lezen en vanaf 7 jaar om zelf te lezen.

Meer informatie

Willewete: Insecten – Sanne Ramakers, Merel de Vink & Marjolein Hund

Dat kan ik!

Omschrijving

Dit boekje uit de ‘AVI kanjer’ reeks staat vol korte verhalen over de avonturen van kleine beestjes. Ideaal voor beginnende lezers.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 6 jaar om zelf te lezen.

Meer informatie

Dat kan ik! – Monique van Hest

Het bijzondere beestjes boek

Omschrijving

In ‘Het bijzondere beestjes boek’ maken kinderen kennis met heel veel verschillende soorten kriebelbeestjes en insecten. Ze leren alles over de dieren en allerlei grappige wetenswaardigheden. Bovendien bevat het boek fantastische illustraties.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om samen te lezen en vanaf 7 jaar om zelf te lezen.

Meer informatie

Het bijzondere beestjes boek – Yuval Zommer

De leukste insectengids voor kids

Omschrijving

Dit leuke boek biedt kinderen talloze leuke weetjes over insecten en legt stap voor stap uit hoe je een insect kunt identificeren. Het is de ideale gids voor kinderen om zelf mee aan de slag te gaan.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 7 jaar om zelf te lezen en mee aan de slag te gaan.

Meer informatie

De leukste insectengids voor kids – Antoine Brin

Het bijenboek

Omschrijving

‘Het bijenboek’ is een zeer complete gids over bijen met prachtige illustraties. Kinderen leren alles over bijen: van de geschiedenis van deze beestjes tot aan hun toekomst.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie

Het bijenboek – Piotr Socha

Wees blij dat er insecten zijn!

Omschrijving

Een informatief boek over het nut van insecten. Op begrijpelijke manier wordt aan kinderen uitgelegd waarom, die soms toch best wel lastige, insecten eigenlijk heel erg onmisbaar zijn. Een leuke afwisseling op andere kinderboeken voor het thema insecten vanwege de unieke invalshoek.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Meer informatie

Wees blij dat er insecten zijn! – Anne Rooney

Overal zijn beestjes

Omschrijving

In ‘Overal zijn beestjes’ laat Britta Teckentrup de jonge lezer kennismaken met het boeiende leven van allerlei kleine beestjes. Kleine dieren zijn overal en het boek biedt een kijkje in hun natuurlijke habitat. De prachtige illustraties brengen de insecten tot leven.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Meer informatie

Overal zijn beestjes – Britta Teckentrup

Deze kinderboeken voor het thema insecten zijn een fijne uitbreiding van de opdrachten en materialen die je in de klas hebt. Wil je jouw lessen compleet maken met leuke werkbladen? Dan vind je op Wiesewijs werkbladen voor het thema insecten voor groep 1 tot en met groep 8!

Vorige post Volgende post