kinderboeken thema herfst

De leukste kinderboeken voor het thema herfst

Als je als docent, of als ouder die thuisonderwijs geeft, de lessen voor een nieuw thema gaat voorbereiden, wil je natuurlijk ook een flinke stapel leuke boeken klaarleggen voor de kinderen. Want of ze nu 4, 10 of 16 jaar oud zijn: lezen is goed voor de ontwikkeling en ontzettend leuk! Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke en informatieve kinderboeken beschikbaar. Ik maak een selectie van de leukste kinderboeken voor diverse leeftijden die uitstekend aansluiten bij het thema herfst.

Het is herfst

Omschrijving

De kijk- en zoekboeken van Rotraut Susanne Berner bieden een fantastisch kijkje in het leven en de avonturen van alledag van allerlei mensen. Het boek bevat geen tekst; het verhaal wordt verteld via de tekeningen. Ze maakt de herfst tastbaar voor kleintjes en het boek staat dan ook garant voor urenlang zoekplezier.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar. Zeer geschikt voor kleuters.

Meer informatie

Het is herfst – Rotraut Susanne Berner

Kaatje houdt van de herfst

Omschrijving

In ‘Kaatje houdt van de herfst’ leren kinderen alles over de herfst door middel van 3 voorleesverhalen en leuke zoekplaten. Je kunt zo met de kinderen spelenderwijs werken aan hun woordenschat en Kaatje is bij veel kinderen al bekend door Ketnet.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar. Zeer geschikt voor kleuters door de voorleesverhalen en de aanwijsplaten.

Meer informatie

Kaatje houdt van de herfst – Petra Pardon

Hoera, herfst!

Omschrijving

In ‘Hoera, herfst!’ leren kinderen alles over het herfstseizoen. Het boek staat vol met leuke weetjes, maar bevat ook heel veel leuke knutselideeën. Ideaal dus voor (thuis)docenten om inspiratie op te doen voor de lessen.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om voor te lezen en vanaf 7 jaar om zelf te lezen.

Meer informatie

Hoera, herfst! van Vivian den Hollander

Waar blijft de herfst?

Omschrijving

‘Waar blijft de herfst?’ laat de kinderen kennismaken met beste vrienden Konijn en Egel. Egel gaat elk jaar in winterslaap, maar dat wil Konijn niet. Daarom probeert hij de herfst te verstoppen voor zijn vriend. Het is een mooi boek over het herfstseizoen en over vriendschap. Ideaal om voor te lezen in de klas.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om voor te lezen.

Meer informatie

Waar blijft de herfst? – Sanne Miltenburg

Herfst

Omschrijving

Het boek ‘Herfst’ is een prachtig geïllustreerd verhaal dat mooi voorgelezen kan worden. Daarnaast bevat het boek leuke tips om met de kinderen te knutselen. Ideaal voor de kleuterklas of het thuisonderwijs.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar om voor te lezen.

Meer informatie

Herfst – Mariëlle Ridder

De Boswachterclub: Naar het bos in de herfst

Omschrijving

Dit boek uit de reeks ‘De Boswachterclub’ stimuleert kinderen om de herfst actief te beleven. Het boek geeft een inkijkje in het seizoen in het bos. Welke dieren leven er, welke planten groeien er en wat gebeurt er tijdens de herfst? Daarnaast vind je in het boek ook nog diverse leuke tips voor onderzoekjes en knutselactiviteiten.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar om zelf te lezen.

Meer informatie

De Boswachterclub: naar het bos in de herfst – Kris Hirschmann

Comments (1)

  • De 10 leukste werkbladen over de herfst – Wiesewijs

    september 13, 2023 at 10:36 am

    […] andere seizoenen en welke feestdagen we in de herfst vieren. Er zijn allerlei leuke en informatieve boeken over de herfst en deze 10 werkbladen over de herfst zijn zeker leuk om aan te bieden tijdens dit […]

Comments are closed.

Vorige post Volgende post