ijsjes van papier

5 x inspiratie om te knutselen voor de zomer

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat er in de klas natuurlijk volop aandacht wordt besteed aan de zomervakantie, het mooie weer en alle mooie dingen die je dit seizoen kunt zien. In de klas kun je de kinderen lekker laten kleuren met deze mooie kleurplaten, uitdagende werkbladen geven of lekker laten knutselen. Wiesewijs tipt 5 leuke ideetjes voor knutselen voor de zomer.

Zomerse ijsjes van papier

ijsjes van papier

Wat is er nu meer zomers dan lekkere ijsjes? En ijsjes zijn ook ontzettend leuk om te knutselen! Deze zomerse ijsjes van Knutselwijs maak je in een handomdraai met papier en zijn leuk om te maken met kleuters én met oudere kinderen. Je kunt bovendien de klas prachtig versieren met alle geknutselde ijsjes.

Teenslippers knutselen

Hoe leuk zijn deze teenslippers!? Het idee is afkomstig van Lady Lemonade en je kunt er eindeloos mee variëren. Dit knutselwerkje is vooral leuk voor kleuters en jonge basisschoolleerlingen omdat het kleuren en kralen rijgen combineert. En de teenslippers zijn natuurlijk heel geschikt als decoratie!

Watermeloen van papier

watermeloen

In de zomer eten we natuurlijk volop watermeloen! Daarom mag dit knutselwerkje niet ontbreken tijdens het thema zomer in de klas. Je maakt deze leuke watermeloen makkelijk van een papieren bordje en vrolijk gekleurd vloeipapier. De kinderen hebben er nauwelijks hulp bij nodig, en dat is wel zo makkelijk.

Zonnebloem van papierpropjes

Voor de allerkleinsten mag er natuurlijk ook geen knutselidee ontbreken. Deze leuke zonnebloem van papierpropjes is perfect geschikt voor peuters en kleuters. Van mooi gekleurd papier maken ze propjes die ze vervolgens op een kleurplaat plakken. Het is een prachtig kunstwerk dat helemaal past bij de zomer.

IJsjes van wc-rolletjes

ijsjes van karton

Van lege wc-rolletjes kun je de leukste dingen maken, zoals deze vrolijke ijsjes! Veel heb je er niet voor nodig: alleen wc-rolletjes, gekleurd karton en ijsstokjes. De kinderen kunnen de ijsjes bovendien naar hartenlust versieren.

Vorige post