gezelschapsspellen

Leuke gezelschapsspellen om kinderen te leren rekenen

januari 2, 2021admin

Kinderen leren in de kleuterklas al tellen en vanaf groep 3 echt rekenen, maar het kan geen kwaad om tellen en rekenen ook thuis te oefenen. Hoe meer kinderen stoeien met cijfers, hoe sneller ze tellen en rekenen onder de knie krijgen. En dit leren rekenen kun je ook gewoon heel erg leuk voor de kinderen maken door middel van puzzelboekjes, rekenraadsels en natuurlijk allerlei spelletjes. Door deze gezelschapsspellen met het gezin te spelen leren de kinderen op speelse wijze heel goed rekenen.

Halli Galli is een ontzettend populair spel onder jonge kinderen en daar heeft de luide bel vast wel iets mee te maken. Het doel van het spel is om het fruit te combineren tot 5 en zo zoveel mogelijk kaarten te bemachtigen. Het spel is leuk vanaf 2 personen en kan al door ieder kind dat tot 5 kan tellen gespeeld worden.

Halli Galli bestellen

Het spel Qwixx is een ontzettend leuk spel dat je makkelijk met 2 of meer spelers even snel tussendoor kunt spelen. Door met de dobbelstenen te gooien maak je combinaties die je kunt afstrepen op jouw scorekaart. De kinderen leren zo optellen en kansen inschatten. Het spel is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud.

Qwixx bestellen

Yahtzee is natuurlijk een klassiek spel om met het gezin te doen, maar het blijft ontzettend leuk. Kinderen leren de getallen op de dobbelstenen herkennen, maar ook optellen en combinaties maken. Ontzettend leerzaam! Het spel kan gespeeld worden vanaf een jaar of 7.

Yahtzee bestellen

Regenwormen is nog zo’n ontzettend leuk gezelschapsspel voor het hele gezin van 999 Games. Het doel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen door te rollen met de dobbelstenen en strategisch punten te verzamelen. De kinderen leren zo optellen en vermenigvuldigen.

Regenwormen bestellen

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post