5 x inspiratie om te knutselen voor Koningsdag

Met Koningsdag voor de deur wordt er in veel klassen volop aandacht besteed aan het koningshuis en aan Koningsdag. Je kunt de kinderen leuke werkbladen over Koningsdag aanbieden of voorlezen uit een mooi boek over het koningshuis, maar je kunt ze ook creatief aan de slag laten gaan. Ik tip 5 leuke ideeën om te knutselen voor Koningsdag. Leuk voor de kinderen thuis of voor in de klas!

Oranje kroon van knopen

Dit leuke project van Knutselwijs is eenvoudig voor te bereiden en staat garant voor een flinke tijd knutselplezier. Je hebt bovendien maar weinig materialen nodig en ieder kan kan zijn of haar kroon naar eigen inzicht versieren. Perfect voor de fijne motoriek van kleuters en om in de stemming van Koningsdag te komen!

Oranje vaantje weven

Op Lady Lemonade vind je deze leuke uitleg om met kinderen een oranje vaantje te weven voor Koningsdag. Het is een knutselwerkje dat iets meer voor oudere kinderen is, maar je kunt de vaantjes ook voorbereiden en de kinderen het weefwerk zelf laten doen. Het is bovendien prachtige versiering voor in de klas!

Oranje speldjes van strijkkralen

Strijkkralen zijn altijd een succes bij kleuters en je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je de kinderen deze leuke vormpjes laten maken op een kralenplankje. Even strijken, speldje erop lijmen en klaar! De template voor de Nederlandse vlag vind je hier.

Rood-Wit-Blauw Slinger

Breng samen met de kinderen de klas alvast in feeststemming door een aantal mooie rood-wit-blauw slingers te knutselen. Iedereen kan hierbij helpen en hoe meer slingers er zijn, hoe beter!

Simpele Koningsdag kroon

Kroontjes zijn met Koningsdag erg in trek, maar meestal zijn ze erg moeilijk te maken, vooral voor kleinere kinderen. Gelukkig is deze DIY van Leuk Met Kids een makkie! De kinderen hoeven alleen maar vouwblaadjes dubbel te vouwen en in elkaar te plakken. Leuk voor peuters en kleuters!

Vorige post Volgende post